Flygfesten 2015 blev en succé!

Västerdalarnas Flygklubb tackar för den här gången och hoppas på återseende!

Om Flygfesten

Flygfesten är ett ideellt evenemang som arrangeras av Västerdalarnas Flygklubb som håller till i Dala-Järna - en ort i Vansbro kommun med cirka 7 000 invånare.

Flygfesten har sedan nystarten 1986 arrangerats vart tredje till fjärde år - sedan milennieskiftet vart tredje år. Med ett besökarantal på mellan 35 000 och 40 000 åskådare och en flygshow i världsklass, så brukar vår flyguppvisning räknas som en av de största civila flygshowerna i norra Europa.

Även om flyguppvisningen är vårt stora fokusområde, så är vår målsättning att Flygfesten ska vara mer än bara flyguppvisningen. Vi vill bjuda in till en fullspäckad helg i festens tecken. Lördagens och söndagens flyguppvisning varvas med kvällsunderhållning under fredag och lördag kväll i form av dans, rockmusik och disco. Alltsammans inramat av en trevlig atmosfär.

Vår ambition med Flygfesten är att öka intresset för flyg i största allmänhet. Vi erbjuder ett bra forum för flygintresserade att träffa andra likasinnade, samtidigt som det är ett fint tillfälle för oss att värva nya klubbmedlemmar.

Vi hoppas att ett besök på Flygfesten ska inspirera dig som flygintresserad. Om du inte redan är det, så blir du kanske sugen på att börja flyga! På vårt utställningsområde hittar du representanter från vår klubb som svarar på frågor om klubben och den flygutbildning vi har att erbjuda. Vi välkomnar alltid nya medlemmar till vår klubb!

F16 Fighting Falcon - Flygfesten 2009

Relaterade länkar

Vill du börja flyga?

Västerdalarnas flygklubb erbjuder komplett utbildning till segelflygcertifikat.

Vill du bara prova på hur det är att flyga så erbjuds även prova på-starter och kortkurser.

Du kan även ge bort segelflygning som en upplevelsepresent - den perfekta födelsedagspresenten!

Mer information:

västerdalarnasfk.se

segelflyget.se

ksak.se


Flygfesten i sociala medier

Våra sponsorer

CockpitBusiness class

First class
Tourist class