Senaste nytt


2022-06-30

P-51 Mustang

P-51 Mustang är en av de riktiga klassikerna från andra världskriget. Den byggdes som ett jakt-, spanings- och bombflygplan. Dess främsta uppgift blev att eskortera och försvara allierade bombplan hela vägen in över Tyskland och tillbaka till England igen. Av de ungefär 16 000 Mustanger som tillverkades finns det idag närmare 300 Mustanger bevarade men bara ett drygt hundratal räknas som flygvärdiga, en av dom kommer till Flygfesten 2022!


2022-06-18

The Flying Bulls - Aerobatic Team

Maximal disciplin, fokus, självförtroende och lagarbete är avgörande faktorer för framgången med Flying Bulls Aerobatics Team, som av många ses som Europas vassaste uppvisningsgrupp! Med ett av världens främsta konstflygplan bjuder dom på en oförglömlig flyguppvisning!


2022-06-08

Fire Boss

Flygfesten vill bland annat visa samhällsnyttan med flyget, därför kommer två vattenskopande brandflygplan av typen AirTractor AT-802 Fire boss till Flygfesten! Patrik Sjöberg flyger en av dom på Flygfesten. Efter skogsbränderna 2018 är vi bekanta med att dessa används som en del av skogsbrandbekämpningen. MSB, Myndigheten för skydd och beredskap, tillhandahåller flygplanen som en nationell förstärkningsresurs till landets räddningstjänster. Flygplanen, totalt fyra stycken, ägs och opereras av SAAB på uppdrag åt MSB. Flygplanet kan med hjälp av en skopanordning i flottörerna ta in drygt 3000 liter vatten från sjöar, älvar eller havsvikar och släppa ut det under överflygning på låg höjd över en brandhärd.

Kom och upplev dom på nära håll!

Jörgen Ericsson, SAAB AB


2022-06-07

Flygande gäster

Flygande gäster! Nu kan du boka slottid till Flygfesten 2022:
Läs mer och boka


2022-06-04

CC Riders

Efter fredagkvällens spektakulära flyguppvisningsprogram tar CCriders vid och bjuder på en fartfylld kväll med varierad repertoar med allt av det bästa från 60- och 70-talet till till betydligt modernare tongångar.


2022-06-03

Helikopter 5

Flygvapenmuseets helikoptrar från Linköping deltar med två HKP-5 flugna av David Björkqvist och Alexander Jacobs. HKP-5 var försvarets huvudsakliga utbildnings helikopter från mitten på 1980-talet fram till slutet av 1990-talet, då detta helikoptersystem avvecklades.

HKP-5 är mycket manövrerbar tack vare sin ringa storlek och kan taktiskt flygas i lågt och med utnyttjande av terrängen för att undgå upptäckt. Rotor diametern och längden medför också att helikoptern kan landa på små ytor.


Visa: 1 2 3 4 5 6 

Flygfesten Presenterar

Här finns ett smakprov hur lördagens och söndagens uppvisningsprogram kan se ut


Här finns ett smakprov på fredagkvällens flyguppvisningsprogram


#flygfesten
Copyright © 2024 Västerdalarnas Flygklubb