Fredag kväll

Det är Sverigepremiär för den här typen av flyguppvisning när Flygfesten bjuder in till en unik kvällsshow. Ett fartfyllt flyguppvisningsprogram med fyrverkerier, tillsammans med ett dansgolv, öltält och liveuppträdande blir det här en oförglömlig kväll!

Listan nedan uppdateras allteftersom vi får bekräftade bokningar. Håll till godo! 


Johan Gustafsson - SZD-59 ACRO

Missa inte fredagens flygshow! 
Förutom lördagens och söndagens flyguppvisning flyger Johan Gustafsson dessutom på fredagkvällens flygshow med sin SZD-59 ACRO. Johan har blivit känd runt om i världen för sina häpnadsväckande shower med segelflygplan. Ni kommer få se en fantastisk kvällsshow av Johan som har Dala-Järna som sin hemmabas. Johan är tvåfaldig världsmästare i konstflyg med segelflygplan. 


CCriders

Efter Fredagkvällens spektakulära flyguppvisningsprogram tar CCriders vid och bjuder på en fartfylld kväll med varierad repertoar med allt av det bästa från 60- och 70-talet till till betydligt modernare tongångar. 


Twister Aerobatic Team

Twister Aerobatic Team bildades 2010 och har deltagit vid evenemang över hela Europa och Mellanöstern med sina Silence Twister-flygplan. Teamet är väldigt mångsidigt med dagliga flyguppvisningar och unika, gnistande kvällsdisplayer med specialutvecklade pyrotekniska effekter som strömmar från flygplanets vinge. På Flygfesten flyger Twister Team både på fredagens kvällsshow och lördag och söndagens flygshow.


Team 50

TEAM 50 är en svensk civil flyguppvisningsgrupp som grundades 2012 och består av uppvisningspiloterna Niklas Eriksson, Tord Grönvik, Curt Cronerud, Alf Ingesson-Thoor och Tommy Hansson. Gruppen flyger uppvisning med SAAB Safir, både enskilt och i förband som rote, 3-grupp eller 4-grupp. Flygplanet SAAB Safir användes av det Svenska Flygvapnet som skol-, tränings-, transport- och spaningsflygplan mellan 1946 - 1993. Under kalla kriget växte det Svenska Flygvapnet en hel del och behovet av fler piloter ställde helt nya krav på ett nytt skolflygplan. 1952 ersattes Bücker Bü 181 Bestmann med SAAB Safir som skolflygplan och fick den militära beteckningen SK 50.  Flygplanen är historiskt målade och märkta som de en gång såg ut när de användes inom det Svenska Flygvapnet. Namnet ”TEAM 50” är en kombination av den militära beteckning SK 50 och "team" - “TEAM 50”.
På Flygfesten flyger dom både fredagens kvällsshow och lördagens och söndagens flygshow!


RVators

Från Danmark, RVators formationsteam! Med en grupp på 6 RV-flygplan kommer de att göra en fin formationsflygning med rök på både fredagskvällen och lördagens och söndagens airshow.


Marek Choim Extra 330sc

Marek Choim är en van uppvisningspilot i hemlandet Polen men han gör debut i Sverige när han kommer till Flygfesten med sin Extra 330SC, ett av världens vassaste konstflygplan. Marek kommer bland annat att flyga på fredagens kvällsshow med pyroteknik och på lördagens och söndagens flygshow med rök i vingspetsarna. 


Flying Dragons Team

Flying Dragons Team från Polen; med 6 paramotors kommer dom bjuda på en unik flyguppvisning både på fredagens kvällsshow med pyroteknik och belysning och på lördagens och söndagens flygshow med rök och olika koreografiska manövrar. 


#flygfesten
Copyright © 2018 Västerdalarnas Flygklubb