Västerdalarnas Flygklubb hälsar välkommen till Dala-Järna
och ännu en upplaga av Flygfesten!

Senaste nytt

2018-07-19

Scandinavian Airshows - Catwalk

Världskända Scandinavian Airshow Catwalk bjuder Flygfestpubliken och speciellt barnfamiljerna till en spektakulär och omåttligt populär flygshow med dom tuffa och lekfulla figurerna Skycats. Under ett komplett flyguppvisningsprogram med rök utför Skycats wing walking på flygplanet i olika formationer under tiden piloten utför en mängd olika akrobatiska manövrar som loopingar och rollar. 


2018-07-16

Modellflyg

Daniel Casselby är flerfaldig Nordiskmästare i modellflyg. På Flygfesten flyger han sin Pitts Challenger II i en halvskala. Det är en träbyggsatts från Tyskland. Med en Motor på 20 hästkrafter och 14 olika servon och en flygvikt på 25 kg styr han sitt modellflygplan från backen i olika akrobatiska manövrar. 


2018-07-15

Fredag kväll video

Det är Sverigepremiär för den här typen av flyguppvisning när Flygfesten bjuder in till en unik kvällsshow. Ett fartfyllt flyguppvisningsprogram! Denna video visar ett urval av vad vi kommer bjudas på under kvällen
Grindarna öppnar 17:00 
Flygshow 19:00-22:00
Underhållning 22:00-01:00


2018-07-12

Scandinavian Airshows - Thor

Scandinavian Airshow och Jacob Holländer kommer till Flygfesten med en av världens bästa dubbeldäckade flygplan för konstflyg– THOR
Jacob Holländer visar upp flygplanet i sitt naturliga element, konstflyg. Ni kommer att få se en komplett flyguppvisningen med mycket rök och gyroskopiska manövrar som spinn, loopingar och rollar för att bara nämna något. 


2018-07-08

Fokker D VII

Mikael Carlson kommer till Flygfesten med sin egenbyggda Fokker D VII. Fokker D VII var förmodligen det bästa ensitsiga flygplanet under första världskriget. En Fokker D VII kunde göra en medioker pilot till en bra, och en bra pilot kunde bli en legend.
Mikaels Fokker D VII är en autentisk reproduktion med en originalmotor och endast originalmaterial och delar. Det är det unika med Mikaels flygplan, att han föredrar att flyga dem precis som de en gång flögs. 


2018-07-01

JAS 39 Gripen Simulator

Vill du flyga JAS 39 Gripen? På flygfesten i Dala-Järna kan det bli verklighet. SAAB kommer med sin Gripen-simulator. Det är en simulator med riktiga reglage och instrument från JAS 39 Gripen.


Visa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 
#flygfesten
Copyright © 2018 Västerdalarnas Flygklubb