Västerdalarnas Flygklubb hälsar välkommen till Dala-Järna
och ännu en upplaga av Flygfesten!

Flygfesten 2021

Vi måste tyvärr flytta Flygfesten 2021 på grund av den rådande Coronapandemin. Vi har länge funderat på hur vi ska göra och när vi måste ta ett beslut på att flytta på vår folkfest. Då Flygfesten är just det, en folkfest, kan vi inte snabbt och enkelt ställa om och Corona-anpassa oss.

Flygfestens signum är ett stort internationellt evenemang och en Flygshow där alla flygintresserade umgås vänligt, nära, trevligt och varmt under både dag och kvällstid.

På grund av den osäkra situationen i Sverige och Europa med att kunna genomföra Flygfesten utan restriktioner har styrelsen därför beslutat att flytta fram Flygfesten till förhoppningsvis 2022.

Håll ut och ta hand om er så ses vi på nästa Flygfest!


Senaste nytt

2018-08-05

Fallskärmshoppning

Fallskärmsuppvisningar är ett uppskattat inslag vid Flygfesten! Ca 20 fallskärmshoppare från Fallskärmsklubben Dala från Borlänge hoppar från en DC3 med rök och flaggor.
Ni har väl inte missat att ni själva kan boka ett tandemhopp med en erfaren pilot veckan inför Flygfesten.. 

På grund av tekniska problem kan vi tyvärr inte erbjuda tandemhoppning som tidigare utnämnt. 


2018-08-03

Zlin-526

Zlin-526 var ursprungligen designad 1959 och mer än 1400st Z-526-tal tillverkades, många för militära och privata flygskolor. Z 526s layout var utformad med piloten bakom och studenten framför. På Flygfesten flyger Mats Olsson sin originella Zlin. 


2018-08-01

Tregrupp Tiger Moth

de Havilland Tiger Moth är en tvåsitsig engelsk dubbeldäckare som konstruerades på 1930-talet för att användas som skolflygplan. Flygplanet tjänstgjorde i många länders flygvapen ända fram till 1950-talet och än idag flyger många exemplar privat. På Flygfesten får vi se en tregrupp Tiger Moth! Både fredagkvällens flyguppvisning och lördagen och söndagens flygshow.


2018-07-31

Johan Gustafsson Airshows - Piper Cub

Johan Gustafsson airshows visar upp sig Piper Cub på Flygfesten. Den här individen byggdes 1942 för U.S. Airforce och tjänstgjorde i andra världskriget för den brittiska armen, den användes då främst som spaningsplan. Det är Sveriges äldsta Piper Cub och Johan flyger en elegant uppvisning med rök i vingspetsarna. 


2018-07-29

Scandinavian Airshows - Rote

Scandinavian Airshows och två av sina flygplan Thor och Pitts S2 flyger en avancerad aerobatic display med röksystem i sitt naturliga element, konstflyg. Flygfestpubliken får se på en 3D-gyroskopisk aerobatic show med mycket rök och manövrar i roteformation. Dom Flyger både på fredagkvällens flyguppvisningsprogram och lördagen och söndagens flygshow. 


2018-07-28

Scandinavian Airshows - L.L.P.

Scandinavian Airshows presenterar sin världsunika, hisnande och exklusiva L.L.P. (led-laser-pyro) flyguppvisning. Flygdisplayen, Light & Pyro är synkroniserad med musik, maffiga fyrverkerier och en spektakulär lasershow. Vi lovar att det blir en kväll att minnas!


Visa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 

Flygfesten Presenterar

Lördagen och söndagens Flyguppvisningsprogram

Fredagkvällens flyguppvisningsprogramProgramtider


Priser


Områdeskarta


Artiklar om Flygfesten

#flygfesten
Copyright © 2018 Västerdalarnas Flygklubb