Västerdalarnas Flygklubb hälsar välkommen till Dala-Järna
och ännu en upplaga av Flygfesten!

Flygfesten 2021

Vi måste tyvärr flytta Flygfesten 2021 på grund av den rådande Coronapandemin. Vi har länge funderat på hur vi ska göra och när vi måste ta ett beslut på att flytta på vår folkfest. Då Flygfesten är just det, en folkfest, kan vi inte snabbt och enkelt ställa om och Corona-anpassa oss.

Flygfestens signum är ett stort internationellt evenemang och en Flygshow där alla flygintresserade umgås vänligt, nära, trevligt och varmt under både dag och kvällstid.

På grund av den osäkra situationen i Sverige och Europa med att kunna genomföra Flygfesten utan restriktioner har styrelsen därför beslutat att flytta fram Flygfesten till förhoppningsvis 2022.

Håll ut och ta hand om er så ses vi på nästa Flygfest!


Senaste nytt

2018-02-19

Fieseler Fi 156 Storch

Från Norge kommer denna Fieseler Fi 156 Storch! I folkmun kallad Storch. Ett orginalexemplar från andra världskriget renoverat i flygbart skick, mest känd för sina långsamma flygegenskaper som användes för spaning vid fronten och transport av personer.

Denna Fieseler Fi 156 Storch är autentiskt målad.


2018-02-15

RVators

Från Danmark, RVators formationsteam! Med en grupp på 6 RV-flygplan kommer de att göra en häftig formationsflygning med rök på både fredagskvällen och lördagens och söndagens airshow.


2018-02-11

Marek Choim - Extra 330SC

Marek Choim är en van uppvisningspilot i hemlandet Polen men han gör debut i Sverige när han kommer till Flygfesten med sin Extra 330SC, ett av världens vassaste konstflygplan. Marek kommer att flyga både på fredagens kvällsshow; med pyroteknik och på lördagens och söndagens flygshow med rök i vingspetsarna. 


2018-02-09

Flying Dragons Team

Vi kan börja presentera våra programpunkter och först ut är Flying Dragons Team från Polen; med 6 paramotors kommer dom bjuda på en unik flyguppvisning både på fredagens kvällsshow med pyroteknik och LEDlampor och på lördagens och söndagens flygshow med rök och olika koreografiska manövrar. 


2018-01-30

Flygfesten 2018

Flygfesten i Dala-Järna är en av Europas största flygshower. Allt från första världskrigets pionjärer till toppmodern ingenjörskonst, det finns något för alla! Även om flyguppvisningen är vårt stora fokusområde, så är vår målsättning att Flygfesten ska vara mer än bara flyguppvisning, med öltält, dansgolv och liveuppträdande på kvällarna vi vill bjuda in till en fullspäckad helg i festens tecken. Nytt för 2018 är Sverigepremiären med en spektakulär flygshow på fredag kväll.

Video credit: Jesper Rådegård, André Ihlar och Per Elofson


2017-12-31

Gott nytt år

Flygfesten önskar alla ett riktigt gott nytt år!
Nu längtar vi till augusti! 


Visa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 

Flygfesten Presenterar

Lördagen och söndagens Flyguppvisningsprogram

Fredagkvällens flyguppvisningsprogramProgramtider


Priser


Områdeskarta


Artiklar om Flygfesten

#flygfesten
Copyright © 2018 Västerdalarnas Flygklubb