Västerdalarnas Flygklubb hälsar välkommen till Dala-Järna
och ännu en upplaga av Flygfesten!

Flygfesten 2021

Vi måste tyvärr flytta Flygfesten 2021 på grund av den rådande Coronapandemin. Vi har länge funderat på hur vi ska göra och när vi måste ta ett beslut på att flytta på vår folkfest. Då Flygfesten är just det, en folkfest, kan vi inte snabbt och enkelt ställa om och Corona-anpassa oss.

Flygfestens signum är ett stort internationellt evenemang och en Flygshow där alla flygintresserade umgås vänligt, nära, trevligt och varmt under både dag och kvällstid.

På grund av den osäkra situationen i Sverige och Europa med att kunna genomföra Flygfesten utan restriktioner har styrelsen därför beslutat att flytta fram Flygfesten till förhoppningsvis 2022.

Håll ut och ta hand om er så ses vi på nästa Flygfest!


Senaste nytt

2018-07-27

Flygupplevelse med Baltic Bees

Din chans till en oförglömlig upplevelse!
Flyg med Baltic Bees under träningen inför Flygfesten i Dala-Järna i en av deras L39C Albatros. L39C Albatros är ett tvåsitsigt jetflygplan designat för konstflyg och flygträning. 
Du får en säkerhetsgenomgång tillsammans med piloten och du får en genomgång av dom viktigaste instrumenten inför flygningen innan ni spänner fast er i cockpit och flyger uppvisningsprogrammet inför Flygfesten på fredag eftermiddag den 10/8. 

* Högst bud vinner
* Budgivningen slutar 1/8

Till budgivningen på Tradera


2018-07-23

Johan Gustafsson Airshows - Thorp T18

Johan Gustafsson Airshows senaste tillskott inför Flyguppvisningssäsongen 2018 är Thorp T18, som numer är speciellt utformad för kvällsuppvisningar med LED-belysning, och självklart visar han upp sin Thorp T18 på Flygfesten. Johan är flerfaldig världsmästare i konstflyg med segelflygplan, men nu får han visa vad han går för med sitt nya motorflygplan!


2018-07-21

JAS 39 Gripen

Ni har väl inte missat att JAS 39 från Svenska Flygvapnet kommer till Flygfesten och gör en fartfylld flyguppvisning med JAS 39 Gripen?! Förutom lördagens och söndagens flyguppvinsing flyger Gripen dessutom på Fredagkvällens flyguppvisningsprogram. Missa inte chansen att se Gripen tända EBK i skymningen, en spektakulär effekt! 


2018-07-19

Scandinavian Airshows - Catwalk

Världskända Scandinavian Airshow Catwalk bjuder Flygfestpubliken och speciellt barnfamiljerna till en spektakulär och omåttligt populär flygshow med dom tuffa och lekfulla figurerna Skycats. Under ett komplett flyguppvisningsprogram med rök utför Skycats wing walking på flygplanet i olika formationer under tiden piloten utför en mängd olika akrobatiska manövrar som loopingar och rollar. 


2018-07-16

Modellflyg

Daniel Casselby är flerfaldig Nordiskmästare i modellflyg. På Flygfesten flyger han sin Pitts Challenger II i en halvskala. Det är en träbyggsatts från Tyskland. Med en Motor på 20 hästkrafter och 14 olika servon och en flygvikt på 25 kg styr han sitt modellflygplan från backen i olika akrobatiska manövrar. 


2018-07-15

Fredag kväll video

Det är Sverigepremiär för den här typen av flyguppvisning när Flygfesten bjuder in till en unik kvällsshow. Ett fartfyllt flyguppvisningsprogram! Denna video visar ett urval av vad vi kommer bjudas på under kvällen
Grindarna öppnar 17:00 
Flygshow 19:00-22:00
Underhållning 22:00-01:00


Visa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 

Flygfesten Presenterar

Lördagen och söndagens Flyguppvisningsprogram

Fredagkvällens flyguppvisningsprogramProgramtider


Priser


Områdeskarta


Artiklar om Flygfesten

#flygfesten
Copyright © 2018 Västerdalarnas Flygklubb